Jahanje i druženje sa konjima
uz konstantnu edukaciju.
Predivni konji u prirodnom ambijentu.
Pogledajte našu galeriju slika
kao i video materijala.
 

..."Da mi je bilo dato da biram izabrao bih sudbinu Kentaura. Između mene i Boristena odnosi su bili matematički precizni: on je mene slušao kao svoj mozak, a ne kao gospodara. Jesam li ikad postigao da ijedan čovek tako postupa? Tako potpuna vlast, za čoveka koji je ima, nosi u sebi kao i svaka druga, mogućnost da greši, ali zadovoljstvo pokušaja i nemogućeg pri preskakanju prepona bilo je suviše veliko da bih žalio iščašeno rame ili slomljeno rebro. Moj konj je umesto hiljade približnih pojmova, znanja, funkcija, imena, koji komplikuju prijateljstvo među ljudima, jedini poznavao moju tačnu ljudsku težinu.

On je predstavljao polovinu mojim zaletima, znao je tačno čak možda i bolje od mene gde mi se snaga i volja razilaze..."

(Juristen Margerit, "Hadrijanovi memoari")

Konjički klub „Kentaur“ postoji od 1991. godine. Od svog nastanka do današnjeg dana okupio je veliki broj članova: sportista, rekreativaca i ljubitelja konja i prirode.

Nalazi se u mirnom delu Zemuna, okružen pašnjacima, šumom i prostranim livadama idealnim za terensko jahanje u harmoničnom prirodnom ambijentu. Smešten na 8 hektara, klub u svom sklopu ima peščani manjež dimenzija 77 m x 55 m i travnati deo za jahanje 55 m x 45 m, dve štale sa dvadeset konja za sportsko i rekreativno jahanje, kao i nekoliko ispusta, a u upotrebi je i zatvoren prostor za jahanje.

Klub je učestvovao na brojnim preponskim turnirima, imao velikog uspeha i osvojio veliki broj nagrada u kategorijama dece, juniora i amazonki. Pored toga, klub se bavi uzgojem mladih konja i vožnjom zaprega. Učestvovali smo na nekoliko gradskih manifestacija poput tradicionalne parade u Zemunu za Badnji dan, a naši članovi i konji su učestvovali na snimanju filmova i raznih muzičkih spotova.

KOZJI SIR
Pored konjičkog sporta, u konjičkom klubu "Kentaur" možete naći i 100% prirodne proizvode od kozjeg mleka, poput proslavljenog kozjeg sira.

 

 

KK Kentaur Facebook

KK Kentaur YouTube

 
POČETNA | KLUB KENTAUR | ŠKOLA JAHANJA | GALERIJA | KONTAKT top | @